Det var flere som hadde tatt seg turen til middelaldermarkedet ved Erkebispegården søndag ettermiddag. I tillegg til folkeliv og boder på markedet, har det vært opplegg for de minste med blant annet kroneverksted og ridderskole.

Siste rest av ferien på Olavsfestdagene

En av familiene som hadde tatt seg turen til Borggården søndag ettermiddag var Silje Hallem og Kåre Venås, med barna Mali Marie (1,5) og Åsmund (5).

– Vi bor i Verdal, og dette er siste rest av ferien, forteller Hallem. – De varme dagene har vi tilbragt ved sjøen.

I morgen skal de på konsert med Rasmus og verdens beste band, i dag er det ballonger som står for underholdningen.

Ballongmoro: Åsmund (5) har kost seg i Borggården søndag ettermiddag. Høydepunktet var da han og lillesøster Mali Marie (1,5) fikk hver sin ballong. Foto: Ingrid Emilie Waaler

– Den hvite er en svane, sier Åsmund. – Og den oransje er et sverd.

Den Rosa Panteren

Det var også sommershow med NRK super for de minste. Barne-tv-vertene Shana Mathai og Anders Herman Carlsen sang og fortalte eventyr til ivrige publikummere.

Ruth Elise Austvik (6) var en av dem som ville se konserten med Mathai og Carlsen. Hun syntes det var morsomst med sang, og ekstra stas var det da hun fikk autografen til begge to.

Ruth Elise var ved Nidarosdomen sammen med mamma Susan Austvik. Tidligere på dagen hadde seksåringen fått ansiktsmaling på middelaldermarkedet - en rosa panter.

Sommershow: Ruth Elise Austvik (6) så på sommershowet med NRK super sammen med mamma Susan Austvik. Hun har blitt malt i ansiktet på middelaldermarkedet - en rosa panter. Foto: Ingrid Emilie Waaler

Dyrehage ved Erkebispegården

Det var flere små som ville ha ansiktsmaling. Frida Juul Helliksen (6) gikk rett bort til ansiktsmalingen da hun og mormor Lisbeth Helliksen kom fram.

Første stopp: Frida Juul Helliksen (6) var på middelaldermarkedet med mormor Lisbeth Helliksen, og gikk rett bort til ansiktsmalingen. Foto: Ingrid Emilie Waaler

Nathalie Ringstad Guttelvik (7) kom nettopp til markedet sammen med mamma Julie Ringstad Larsen. De bor i Stjørdal, men har tatt turen sammen for å delta på noe av det som arrangeres for de minste. I sommervarmen har de badet og spist masse is.

Ansiktsmaling: Her blir Nathalie Ringstad Guttelvik (7) malt av Maja Masterud Solem. Nathalie skal bli en lilla prinsesse.

– Jeg liker alle typer is like godt ... Nathalie tenker seg om. – Men sjokolade er aller best, sier hun bestemt.

Kystpilegrimer

Ellinor Bryne og Margun Pettersen ankom Trondheim med båt i går. De har tatt kystpilegrimsleia til byen, en nylig godkjent pilegrimsferd som strekker seg fra Rogaland til Trondheim.

Kystpilegrimer: Ellinor Bryne og Margun Pettersen kom til Trondheim via kystpilegrimsleia. Båtturen tok en uke, fra Rogaland til Trondheim. Foto: Ingrid Emilie Waaler

– Vi har tilbragt en uke på en 102 år gammel fiskebåt, hvor sengene var formet etter båten. Det var krøkkete og ukomfortabelt, men det har vært fantastisk flott. Det må sies at det også var godt å komme frem hit og få dusjet ordentlig, sier Bryne og Pettersen.

Margun Pettersen var på yoga i Nidarosdomen natt til søndag. I tillegg har begge deltatt på to gudstjenester, og søndag skal de på salmekveld.

Innkjøp: Ellinor Bryne og Margun Pettersen har blant annet kjøpt linduker, sjal laget av brennesle og saltkar i tre på middelaldermarkedet. Foto: Ingrid Emilie Waaler