- Det er stas å få spille i Borggården. Jeg synes det er utrolig kult at de tok sjansen på oss, det er på en måte litt storstua under Olavsfestdagene. Vi har spilt på festivalen ganske mange ganger tidligere, men da har vi spilt flere konserter på en mindre scene, sier vokalist Rasmus Rohde.

Bandet skal spille sine største hitlåter, i tillegg til noen låter de spiller sjeldent.

- Jeg vet at en del voksne ønsker seg noen sanger vi ikke spiller så ofte, for eksempel «Sovemedisin» fra første plata, sier han.

Største konsert

Rohde forventet på forhånd å selge rundt 500 billetter til konserten. Fredag ettermiddag hadde de solgt 1700 billetter, og det er forventet at det passerer 2000 til slutt.

- Dette er den største konserten vi har hatt hittil. Vi har sikkert spilt for rundt fire-fem tusen tidligere, men da har det ikke vært bare vår konsert, sier han.

I tillegg til egen rekord på antall publikummere, ønsker Rohde også å sette en uoffisiell verdensrekord med største bøtte- og spade-orkester.

- Jeg håper alle publikummere tar med seg både bøtte og spade, slik at de kan bli med å slå rytmen.

Nidaros Nysirkus

Rasmus og bandet tar med seg både nysirkus og barnekor på scenen.

- Det handler om å fylle scenen. Vi skal ha med oss Nidaros Nysirkus, som er en gruppe med viderekomne sirkuselever fra kulturskolen. Det er veldig dyktige folk med masse humor, og de har laget numre til fem av låtene våre.

Nidaros Nysirkus: (F.v) Frøy Ramsfjell (13) og Ingvill Rose Sallaup (18) er to av de som skal være på scenen i Borggården.

Å ha med seg sirkus er noe som føles naturlig for Rohde.

- Jeg har en sønn som har flytta til utlandet for å gå på sikrusgymnas, så det har vært en del av våre liv i mange år.

Barnekor

I tillegg til nysirkus, har bandet også fått med seg 75 barn på scenen for å synge i kor. Dette gjorde de gjennom festivalens hjemmeside.

- Vi spurte rett og slett «vil du være med å spille med Rasmus og Verdens Beste Band?», og etter en halv dag var det fullt. Det er gøy at så mange ville være med.

- Nå håper vi bare de ikke er på ferie eller har omganssyka, sier han lattermildt.

Artig for voksne

Ifølge Rohde er bandets kjernepublikum i barneskolealder. Likevel er «Rasmus og Verdens Beste Band» også på voksnes spillelister.

- Vi har alltid hatt voksent publikum også, sånn har det vært i alle år. Vi har jo holdt på siden 2007, og det som er litt artig er at de fansene vi hadde da vi starta har blitt store og fått egne barn, som de tar med seg på konsertene.