- Jeg fryser på ryggen når jeg tenker på Grace Jones, hun er rett og slett helt fantastisk, sier artisten Siri Gjære. Hun oppdaget Jones i voksen alder og ble for alvor kjent med den ikoniske artisten etter å ha sett filmen om henne, «Bloodlight and Bami», under Kosmorama i år.

Les også: - Jeg vet ikke hvem i Olavsfestdagene som er synsk

Kulere enn noensinne

- Da jeg var liten syntes jeg hun var skummel, og det var jo vanskelig å plassere henne rent kjønnsmessig. Men jeg har liksom alltid skult litt på Grace Jones, og nå har jeg fått helt kick. Hun er 70 år og kulere enn noensinne, sier Gjære og tilføyer at hun gleder seg vilt til konserten tirsdag kveld.

Musiker Siri Gjære synes Grace Jones, med sine 70 år, er kulerer enn noensinne

- Det kommer til å bli en fest og en feiring av alt som er sterkt og kult. Hun er en utrolig inspirerende dame som driter i hva andre synes. Og hvem andre enn henne er en så komplett sum av kropp og dans, dette blir en gedigen feiring av kroppen, sier Gjære, og sikter til Olavsfestdagene valg av tema.

Roger Moore som James Bond, Tanya Roberts t.v., og Grace Jones fra filmen «Med døden i sikte».

Les også: Sterk historie om å være annerledes

Legendarisk og rå

Forfatteren Anne B. Ragde synes Grace Jones er den råeste av alle, og at det er underlig å vite at hun nå befinner seg i Trondheim.

- Det er helt psykedelisk å tenke på Grace Jones er i byen. Hun er jo legendarisk og ordet rå er den mest dekkende beskrivelsen av henne. Jeg glemmer aldri reklamefilmen for bilmerket Citroën fra midten på 1980-tallet. Jones har jo en gigantisk stor munn, og ut fra munnen rant det ut den ene Citroënen etter den andre, sier Ragde humrende, og legger til at bildene som florerte av Jones og den svenske skuespilleren Dolph Lundgren gjorde et sterkt inntrykk på henne.

Forfatteren Anne B. Ragde mener rå er det mest dekkende ordet for å beskrive Grace Jones.

- De var jo det råeste paret du kan tenke deg med sine panterlignende bevegelser og lik sveis, han lys og hun mørk, minnes Ragde.

Les også: Hun lager kunst av glemte historier, og stiller ut over hele verden

Vekker barndomsminner

For motebloggeren Hilde Wedø betyr Grace Jones barndomsminner om et fargerikt ikon.

- Jeg husker jeg satt og gapte av beundring foran musikkvideoene med Grace Jones som gikk på MTV. Det er utrolig artig at hun er i Trondheim og jeg gleder meg sånn til å se henne live. Og det er helt fantastisk at hun er over 70 år og fortsatt er så på, sier Wedø, og trekker frem at Jones alltid har gått sine egne veier, og at hun har vært motstrøms og kontroversiell. Hun er spesielt spent på antrekkene Jones har valgt til kveldens konsert.

Moteblogger og daglig leder for Carma, Hilde Wedø, synes det er utrolig artig å få oppleve stilikonet Grace Jones i Trondheim.

- Hun er jo ganske crazy i stilen, en sexy diva som ofte stiller i lite klær. Hun har aldri vært redd for å kle av seg, så selv om hun er over 70 tipper jeg at det blir litt bar hud fortsatt, avslutter Wedø.

Les også: Sverre Bjertnæs tar med seg Ibsen på hurtigruta

Se anmeldelse og bildegalleri fra konserten på Adressa.no