Trøndersk Matfestival er i gang

- Dette er Trondheims første gulrot-tog

Det knaste i gulrøtter da den 13. matfestivalen i Trondheim åpnet torsdag.

Åpning av Trøndersk Matfestival 2018: Ordfører i Trondheim Rita Ottervik og fylkesmann i Trøndelag Frank Jenssen ledet an i det gulrot-spisende toget som markerte åpningen av Trøndersk Matfestival. 

- Jeg tenker at det er så bra at Matfestivalen vokser. Omsetningen har blitt større, det kommer stadig flere folk, og folk har fått langt mer bevissthet om hva slags matvarer vi har både på sjø og land i Trøndelag, sier Trondheimsordfører Rita Ottervik rett før hun sammen med en rekke av Matfestivalens samarbeidspartnere skal gå i parade ned Munkegaten for å markere åpningen av årets trønderske matfestival. Alle har fått utdelt hver sin gulrot som de tygger på i påvente av at festivalen skal blåses i gang.