De har spilt på de store countryfestivalene i Seljord og Vinstra, torsdag kveld var det konsert på Skuret i Trondheim, og neste lørdag er det duket for jubileumskonsert i Melhus.

- Bandet kommer jo fra Ler, så det er litt spesielt å spille på hjemmebane, sier Anders Stensås, trommeslageren som har vært med siden starten i 1993.

- Vi har blitt langt mer rocka enn tidligere, og har «pusset opp» en del av de gamle låtene, og gitt dem mer trøkk, sier gjengen i Too Far Gone, f.v TommyRoten, Børge Rømma, Karl Andreas Lund og Anders Stensås.

Les også: Trondheimsmusikken ifølge Per Borten

Mye trøkk og kule konserter

- De årene jeg har vært med har det alltid vært et utrolig trøkk, men det siste året har vært det aller artigste. Bandet er veldig på for tida, det funker som fjell, og vi har gjort så mange kule konserter, sier Børge Rømma, vokalisten og gitaristen fra Fosen som begynte i bandet i 2004.

- De har aldri øvd så mye som i år, og det høres. Tidvis har de møttes en til to ganger i uken, i tillegg til å jobbe sammen i studio i forbindelse med innspillingen av to nye låter, supplerer Per Evjen, bandets manager, og fortsetter:

- Jeg er ikke musikalsk, men kan jo en del om musikk, og jeg synes det er spesielt artig å se hvordan bandet mestrer overgangene, at de går fra den ene låten til den andre, skifter toneart, og det er jo krevende å få det til å sitte.

- Haha, å skifte toneart er det vanskeligste som finnes, sier Rømma flirende, og de andre følger på med litt godlynt erting av manageren sin.

10 millioner streams

- Men det forteller jo litt om hva publikum opplever, at det høres sømløst ut, og at bandet er i form, sier Anders og understreker at Evjen har helt rett.

Ni cd-er, 500 000 solgte eksemplarer, og nærmere 10 millioner streams av alle låtene har det blitt for bandet der alle medlemmene, med unntak av Rømma, har andre jobber ved siden av musikken. Bassisten Kåre Andreas Lund er daglig leder på Kjelstad camping, Stensås jobber i treindustrien, steelgitaristen Tommy Roten er oljeingeniør og el-gitaristen Ola Buan Øien er lektor i musikk.

- Det er Ola som har lært oss moll og dur, sier Stensås flirende. Og det blir mye fliring og «toillprat» når de møtes, eller er ute på turné.

-Det blir mye dødtid før konserter, men vi trives veldig godt sammen, og nytt av året er at gutta treffes på et hotellrom og øver der også, sier Evjen.

- Uten å få klager fra andre hotellgjester?

- Nei, vet du, det kom en engelskmann og banka på mens vi øvde på hotellet før forrige konsert. Det var ganske tidlig på dagen, og han lurte på om vi hadde tenkt til å holde på sånn hele dagen og natta. Og da sier Ola at resten av bandet kommer snart de også, og da skal vi koble på trommene, forteller Rømma humrende, underforstått at de selvsagt tok hensyn til britens ønske om å dempe lydnivået.

Les mer: Øra i hundre

Føler seg som Stones

- Blir det 25 nye år med Too Far Gone?

- Ja, med tanke på den gutsen som er i bandet nå, så tar vi 25 år til. Vi blir jo tatt imot som The Rolling Stones når vi kommer til Nord-Norge, ja vi blir tatt imot som stjerner over hele landet, faktisk, sier Rømma.

- Folk kan tekstene på låtene våre, og synger med, over alt, og det gjør noe med selvtilliten til gutta. Det blir litt som med Rosenborg, du må ha trua for å vinne fotballkamper. I løpet av 25 år må en regne med opp- og nedturer, men nå er vi oppe på en høyde der vi aldri har vært før, legger Evjen til.

Gamle låter i ny innpakning

- Dessuten har vi blitt langt mer rocka enn tidligere. Vi har øvd mye og «pusset opp» en del av de gamle låtene, og gitt dem mer trøkk, tilføyer Stensås og Lund.

- Mer rock enn countryrock?

- Countrybegrepet er nok mer vannet ut nå enn noen gang. Men samtidig har vi jo Tommy på steelgitar, og det er et viktig element i countryen. Vi er vel blitt rock`n roll med steelgitar, avslutter Rømma.