Marcus og Martinus ser snart slutten på en lang Europa-turné.  To konserter gjenstår,  i Trondheim og Kristiansand. De har gledet seg til konserten på Sverresborg.

- Dere er i godt selskap?

- Åja, DumDum og Åge spilte tidligere i uka, i kveld er det vår tur og i morgen A-ha. Men på DumDum fikk dere regn - vi har tatt med sola, sier Marcus og lover fullt kjør og masse energi  i 88 minutter.

- Vi er så klart RBK-fans

Når guttene ikke går på skole, jobber i studio eller har konsert, er det én ting som teller. Fotball. Og i dag fikk de full uttelling.

- Det var en som spurte om vi var Bodø-fans? Hallo - det er RBK som er i vårt hjerte, forteller Marcus.

- Og Chelsea, supplerer Martinus.

- Vi har vært fem ganger på fotballskole på Lerkendal, og i dag spilte vi kamp mot de store gutta.

Det handlet om Tore og Nicklas vsv Marcus og Martinus.

- Beste av tre omganger. Men jeg spilte på tunnel på Bendtner - så du det, spør Marcus?

- Jepp, jeg så det.  Var det du som skrubba på Bendtner et skrubbsår?

Begge blånekter. Men erkjenner at de tapte en klassiske 2-1 på Lerkendal.

Gir alt uansett

Tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen var bare ti år gamle da de vant Melodi Grand Prix Jr i 2012 med låten «To dråper vann». i dag er de 16.5, har gitt ut tre plater, flere singler og spiller for fulle hus overalt hvor de kommer.

- Spiller det noen rolle hvor dere spiller?

- Nei, publikum er ulikt, det er forskjellige folk. Og noen ganger kommer de langveisfra. I går hadde vi fans fra Barcelona på konserten, forteller Martinus.

- Vi gir alt uansett, sier Marcus.

New York neste

I vår ble guttene ferdige med 10. klasse, og fra høsten skal de veksle mellom studiojobbing, privatundervisning og ny turné.

- I morgen setter vi oss på fly til New York for å jobbe i studio der. Vi skal jobbe med en produsent som heter Tayla Parks, og skal også lage nye videoer, avslører Marcus.

Låtene er laget i Sverige, i et studio der Marcus og Martinus jobber med ulike team for å skape de beste låtene.

- Vi prøver hele tiden å utvikle oss, lage nye ting. Men vi leter fortsatt etter Marcus og Martinus- soundet, sier Marcus og inviterer gjerne inn den som sitter med løsningen.

- Dere har passert 16, hva med hormonkrasj og stemmeskifte?

- Hormonkrasj? Aner ikke hva du snakker om, svarer Marcus. Men vi har stemmepedagog for å ta vare på stemmen, og kan ikke ha to konserter samme dag, lenger. Da ryker stemmene.

Samarbeid med hit-maker

- Jeg hører rykter om ny turné i oktober?

- Det stemmer. I fjor møtte vi Jason Derülo, en hit-maker som bor i Los Angeles. Vi har vært på besøk hos ham, og nå vil han ha oss med på Europa-turneen sin i oktober.

- Han ønsket noen med fart og energi, og vi er klare, vi, ler Martinus.

Og for ordens skyld, Jason Derülo er en amerikansk hit-artist, som i likhet med guttene fra Trofors startet med musikk i veldig ung alder. Han skrev sin første låt som åtteåring, ble oppdaget av J.R. Rotem, skrev 300 låter sammen med ham, og signerte med Warner Bros. Records. Derülo har vært på verdensturné med Lady Gaga - selv velger han Marcus og Martinus når han vil ha action på scenen.

I kø hele natta

Men først handler det om Sverresborg. Guttene har gledet seg lenge til det.

- De første jentene kom 3.30 i morges, og garantert i første rekke foran scenen i kveld. Kommer dere til å se dem?

- Aner ikke, kanskje. Men de som kommer hit i kveld har størst sjanse for å nå borti oss. Her har vi catwalk – det har vi ikke alltid.

- Hvis dere skulle ofre natta for en stjerne, hvem skulle det ha vært?

- Det kunne jeg bare ha gjort for Michael Jackson. Ingen andre. Marcus er klokkeklar. Martinus drar på det.

- Hva med DumDum?

-  Ja, DumDum er dritbra. Jeg fikk trommestikkene til Sola en gang jeg møtte ham. Men kø hele natta. Ikke Marcus i alle fall.

- Too far gone, kanskje?

- Ja, vi hører mye på dem i bilen med pappa, og så drar de i gang ei låt ute på trappa.

De ligger ikke på latsiden, guttene fra Trofors. De har låtene klare til neste album, og nå venter studio i USA og ny turné i oktober - med Jason Derülo. Foto: Espen Bakken