- Folk er veldig opptatt av det, men det er fortsatt billetter tilgjengelig. Uten at jeg har helt oversikt akkurat nå snakker vi om et hundretalls billetter, sier Flikke til Adresseavisen 30 timer før DJ ’en Hanneks fra Trondheim åpner festivalen.

Les også: Disse tre skal selge 80 000 billetter i august

25 500 billetter

Festivalen budsjetter med utsolgt, 25 500 solgte billetter. I tillegg er det ventet rundt 5 000 på gratis familiekonsert lørdag formiddag.

Men om det for første gang siden 2012 ikke blir utsolgt, er det ingen krisestemning.

- Det er ingen krise i hele tatt. Pstereo har drevet sunt og bra siden 2009, etter at de to første var økonomisk tøffe for å etablere oss. Vi driver ikke med profittjag, og det tas ikke ut utbytte. Vi er opptatt av best mulig opplevelse, og alle pengene går tilbake til festivalen, sier han.

Metningspunkt

Som Adresseavisen skrev tidligere i sommer er det 80 000 billetter i omløp bare i august for konsertene på Sverresborg, Pstereo og Festningen. På Sverresborg ble det fulle hus på Dumdum Boys, Åge Aleksandersen, og Marcus & Martinus, samt at kveldens konsert med A-ha er utsolgt. I tillegg har byen nettopp hatt Olavsfestdagene med konserter.

- Kan det rett og slett bli for mye?

- Det handler om tilbud og etterspørsel, og det kan være at byen er i ferd med å nå et metningspunkt. Sammenligner vi med åpningsåret 2007 var det kun noen få konserter i Borggården, og ingen andre aktører som drev på. Det er klart det er et enormt tilbud nå, og det i en by med 200 000 innbyggere. Vi er avhengig av tilreisende for at det skal selge ut. Samtidig må huske på at vi tar av fritiden til folk, og det må prioriteres i en hektisk sisteuke før skolen starter, sier Flikke.

Les også: Cashless-eieren har 21 mill. av kundenes penger

49 artister - tre dager

Og apropos tilreisende. Torsdag kveld er det klart for Kraftwerk, og deres eneste konsert i Norge i år. Uten at Flikke har helt oversikt, er det trolig at legendene trekker flere utenbys fra enn de rundt 17 prosent som har gjort det tidligere år.

Men helt utsolgt eller ei; Flikke forteller at de har kontroll så langt det er mulig å ha kontroll en dag før.

- Vi skal ha 49 artister på tre dager. Det i seg selv er jo egentlig galskap. Ingen annen festival har så mye musikk på så kort tid. Selv om vi er en kjernestab på 70 personer som har gjort dette noen år, er det likevel et puslespill som hvert år skal legges ferdig. I tillegg til musikken er det masse andre aktiviteter og mat som skal være klart. Det er alltid masse små utfordringer. Det er en stor festival hvor alle kvadratmeter vi har til rådighet brukes. Det krever god koordinering, og ikke minst har vi backup-planer hvis det ene eller andre skulle skjære seg. Men, akkurat nå er stemningen på topp her, sier Flikke.

LES ANMELDELSEN: Dumdum triumferte på Sverresborg.

LES ANMELDELSEN: Åge trengte tid på å varme opp, men det ble full fest til slutt.

LES ANMELDELSEN: Det klaffet skikkelig for Marcus & Martinus på Sverresborg, men...