- Det å komme ut på scenen og se alle folkene..... det var helt rått. Det er det kuleste jeg har vært med på, sier Ola.

I all hemmelighet ble 17-åringen hentet for å opptre i en artistpause under den populære musikkfestivalen Findings i Oslo. Lørdag kveld fikk han muligheten til å fremføre fire av sine låter. Seansen ble avsluttet med den nye låten «Stranger» som han slapp på musikktjenesten Spotify før helgen.

Sammen: Ola Høsflot Klæbo t.v. og Andreas Estenstad, Okey og Adrees, lanserte torsdag kveld en ny låt på Spotify. «Stranger» har allerede hatt over 900 000 avspillinger. Nå planleggere 17-åringene konsert.

900 000 følgere

Mens Ola rapper, er Adrees, eller Andreas Estenstad (17) vokalist.

- Det er den beste låten jeg har skrevet så langt. Jeg synes refrenget ble ganske catchy, sier Ola, eller Okey som han kaller seg.

Han har nå nærmere 900 000 avspillinger på Spotify på sine fire låter som han har produsert. Musikkvideoen ligger ute på hans egen Youtubekanal. Den er det Sondre Gråberg som har laget.

- Vi har brukt hele sommerferien på å lage dette. Det har vært en kjempesommer, smiler han.

Ola har siden januar i fjor laget en ukentlig oppdatering på videobloggen til storebror Johannes Høsflot Klæbo. Foto: NTB/Scanpix

Mediesjef

Han er mest kjent som lillebroren til Johannes og mediesjefen i skifamilien Klæbo. Ola er nemlig den som driver den populære videbloggen til Johannes på YouTube som nå har over 70 000 abonnenter.

Siden januar i fjor har han filmet og redigert en ukentlig videooppdatering fra livet til storebroren.

- Jeg har laget rundt 50 sanger til videobloggen. Jeg har fått veldig mange bra tilbakemeldinger fra folk som liker musikken jeg lager, sier Ola.

Det er på gutterommet hjemme på Byåsen han er mest kreativ. Her kan han sitte med keyboardet som han kobler opp til Mac'en, og slik lager han nye låter. Den nye låten «Stranger» som er den fjerne han har sluppet på Spotify, startet som en vag idé om en melodi.

- Jeg spilte den inn på keyboard, så hørte jeg på den sammen med Andreas, og vi fant feelingen vi ville ha på teksten. Det var Andreas som skrev teksten, forteller Ola.

Han sier at låten handler om et forhold som går litt skeis, om to som mister kontakten og om en jente som blir som en fremmed.

- Jeg tror mange kjenner seg igjen i dette, sier Ola.

- Er den basert på egne opplevelser?

- Nja, den er vel kanskje det, smiler han.

Rapper

Selv spiller og rapper han på låten. Adrees, som ble kjent gjennom TV2s musikkonkurranse The Stream for noen år siden, er vokalist.

- Andreas og jeg ble kjent da vi var sammen på en låtskrivercamp. Det er første gang vi gjør noe sammen, sier Ola.

Adrees eller Andreas Estenstad ble kjent da han deltok på TV2s The Stream. Foto: Julie Tørrissen

Låten har de spilt inn med god hjelp i studio, men veldig mye av arbeidet står de selv bak. Ola har produsert musikk i mange år allerede, og drømmen er å kunne leve av musikken. Nå håper han så smått det kan bli muligheter for å spille konsert i høst.

- Jeg har ideer til mange nye låter, sier Ola.

17-åringen er til vanlig elev ved Byåsen videregående skole, på medier og kommunikasjon.

- Jeg var innom en time på torsdag, før jeg dro til Oslo. Heldigvis får jeg litt tid på skolen til å jobbe med dette. Men nå gleder jeg meg til å komme tilbake på skolen, forteller Ola.

I likhet med Johannes trener og konkurrerer også han på ski. Nå ser han at tiden kan bli knapp. Det kan bli litt mindre skigåing til vinteren.

Hver uke bruker Ola flere timer på å filme og redigere en ny video til videobloggen til storebror Johannes. Mer enn 70 000 følger med på livet til skiløperen. Foto: NTB/Scanpix

Ok ble til Okey

- Hva synes Johannes om musikken din?

- Jeg tror han synes det er kult at jeg holder på med musikk. Det virker sånn, han liker det jeg lager, sier Ola.

Så langt har han bare opplevd det som en fordel å bli koblet til storebroren som på kort tid er blitt landets popstjerne i langrennssporet. Men Ola innser at han er nødt til å levere hvis han skal satse på musikken.

Isak: Ola Høsflot Klæbo har vært mye og jobbet i miljøet rundt Isak, men i sommer har han produsert musikk hjemme. Dette bildet ble tatt for ett år siden.

Johannes dukket også overraskende opp for å høre lillebror fra scenen i Oslo.

- Legenden Ola Klæbo har nettop spilt på Findings. Takk for at æ får vær med, skriver storebroren som selv har opptrådt på sin måte foran tusener.

- Det var et skikkelig adrenalinkick å stå der, det var så utrolig mye trøkk, og sykt artig, sier Ola.

Nå håper han på en mulighet til å spille også i Trondheim.

- Vi håper å kunne være med på festivalen på Festningen, sier Ola, eller Okey som han kaller seg.

- Da jeg var litt yngre så tenkte jeg på artistnavnet Ok som en forkortelse for Ola Klæbo. Men så fant en kompis av meg ut at det kunne bli mye bedre hvis gjorde det om til Okey. Så da ble det slik.