- Vi kommer til å ha i hvert fall én konsert i Granåsen neste sommer, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts, og legger til at det er et internasjonalt toppnavn som kommer.

Arrangøren knytter konsertpausen til problemene under Robbie Williams-konserten i august i fjor, da både Trondheim Concerts og den nasjonale arrangøren Live Nation var kritiske til sikkerheten rundt Toppidrettssenteret.

Bygningen, som også huser tribunen under konsertene, ble blant annet brukt som festlokale av huseier Aha Eiendom og 150 av deres samarbeidspartnere da Williams spilte. Under denne festen ble sikkerhetskravene Trondheim Concerts hadde sendt ut i forkant av konserten brutt, ifølge arrangøren, og konsekvensen ble konsertstans i år.

Sikkerhetskrav: Etter konserten med Robbie Williams i 2017 mente Trondheim Concerts at eieren av Toppidrettssenteret (til høyre på bildet) brøt sikkerhetskravene arrangøren sendte ut i forkant. Etter hendelsen ble det konsertstopp i Granåsen, men nå lover arrangør Stein Vanebo storkonserter igjen. Foto: Peter Breivik

Pål Pettersen Berg, daglig leder i Aha Eiendom, ønsker ikke å kommentere saken.

Det er Union fra Oslo, en aktør innen næringseiendom, som har kjøpt Toppidrettssenteret. Les mer om salget her.

- Vi får kalle det en glipp

- Som konsertarrangør forholder vi oss til grunneier Trondheim kommune, men det er ikke til å legge skjul på at vi har hatt flere gode samtaler med den nye eieren av Toppidrettssenteret. Vi opplever at de synes det er stas at vi arrangerer konserter i Granåsen. Under Robbie-konserten skjedde det ting som ikke var etter boka. Etterpå var det klart at det ikke ville bli konsert igjen om den type situasjon kunne oppstå, sier Vanebo, som føler seg trygg på at lignende hendelser ikke vil skje igjen.

Se bildene fra Robbie Williams-koserten

- Vi er ikke avhengig av Toppidrettssenteret for å lage konsert i Granåsen, men det gjør ting enklere for oss rent praktisk at vi føler oss som en del av et team der oppe.

Bruce i Trondheim: I 2016 åpnet Bruce Springsteen konsertarenaen Granåsen med et smell.

- Var det avgjørende at Toppidrettssenteret fikk nye eiere for at det skulle bli brukt igjen?

- Vi hadde klart å løse det. David Copperfield kunne tryllet bort Toppidrettssenteret selvfølgelig. Vi hadde fått det til, men det er mye enklere nå som senteret blir en naturlig del av Granåsen Arena, slik det var under Springsteen-konserten. Det som er viktig for oss er at sikkerhetsinstrukser blir ivaretatt. Når temperaturen nå har senket seg, får vi kalle det som skjedde en glipp.

ANMELDELSE: Bruce satte Granåsen på verdens rockekart

Byggeplass i flere år

Det er ikke offisielt hvem som står på scenen i juli neste år, men Vanebo sier at det er et navn i den absolutte toppklassen internasjonalt.

ANMELDELSE: Glimtvis holdt Robbie Williams toppnivå

- Granåsen er Champions League, med en kapasitet på 30 000 til 40 000 publikummere. Det er kanskje tolv artister i verden som er store nok til å spille der. Dahls Arena er Premier League, med 19 000 i kapasitet, og så er Sverresborg Eliteserien kapasitetsmessig.

Solgt: Toppidrettssenteret i Granåsen er kjøpt av selskapet Union fra Oslo for en ukjent sum.

Samtidig som det skal pågå konserter i Granåsen, vil det også foregå utbygging i området.

KOMMENTAR: «Granåsen funket enda bedre som konsertarena i andre forsøk»

- Det vil fortsette i to-tre år fremover, og det vil bli en del fysiske endringer. Vi er i tett dialog med Trondheim kommune slik at de vet hva vi kommer med og når vi kommer med det. De er forståelsesfulle til kravene vi har de få dagene vi er der.

Tilpasses idrett og konserter

Ola By Rise, kommunaldirektør for kultur og næring, sier at Trondheim kommune nylig har hatt møter med Union, Toppidrettssenterets nye eier. Han sier at signalene fra de nye eierne er veldig positive med tanke på fremtidige konserter i Granåsen.

- Møtene har vært gode og konstruktive, og nå vet de litt om forventningene fra leietakerne og hva som er kommunens ønsker og behov. Forutsigbarhet og stabilitet er det viktigste for oss.

Gode møter: Ola By Rise, kommunaldirektør for kultur og næring, sier at møtene med Toppidrettssenterets nye eiere har vært positive.

Når det gjelder utbyggingen sier By Rise at logistikken må tilpasses både idrettsarrangement og konserter.

- Det er lett å glemme at utbyggingen er en todelt bestilling fra politikerne. Den ene er knyttet opp mot om man bestemmer seg for å søke om VM en gang til. Den andre bestillinga er et hverdagsanlegg primært for idrett, men som også er en unik og annerledes konsertarena. Anlegget skal utvikles, og bruken er en litt annen enn den man så for seg fra starten av.