- For vår del skulle vi gjerne sluppet billetter til neste års festival nå med en gang, men det kan vi ikke. Det er opp til klarsignal fra Trondheim kommune og grunneieren, Forsvaret, sier kommunikasjons- og markedsansvarlig for Festningen, Rachel Nordtømme.

SE BILLEDGALLERIET: Utdrikningslag tok med brud fra Bodø til Trondheim - disse var på Festningen i helga

Bak festivalen Festningen står selskapene Trd Live, som også står bak Pstereo-festivalen, Sky Festivals AS, fra Oslo, og Ante og Lars Holding AS. Nordtømme sier at signalet fra eierne er at de ønsker å fortsette. Og i løpet av kort tid vil bli et møte der de evaluerer helgens festival. Det møtet skjer trolig allerede denne uken. Da starter også den videre diskusjonen for å få arrangere festival neste år, eller senere.

- Vi har allerede en headliner klar for en eventuell festival neste år, sier Nordtømme, som ikke vil røpe navnet før det er klart om det blir festival eller ikke.

Her kan du lese Adresseavisens anmeldelse av Kygos konsert under Festningen-festivalen: Tropisk nektar

- Kjempesuksess

Hun er ikke i tvil om at årets festival må regnes som en ubetinget suksess.

Kommunikasjons- og markedsansvarlig for Festningen, Rachel Nordtømme Foto: Espen Bakken

- Vi er rett og slett strålende fornøyde. Festivalen var en kjempesuksess. Jeg har aldri hørt om en førsteårsfestival som har gått så bra, sier hun.

- Og området ved Kristiansten er det fineste i Norge for en festival. Det er som skapt for dette, sier Nordtømme.

20 000 besøkende

Markedssjefen snakker om bra timing og marked for en festival nå som studentene er tilbake i byen. Spesielt siden Uka ikke er i år, og det derfor ikke er noe festivaltilbud spesielt rettet mot dem.

Det var utsolgt både fredag og lørdag, med til sammen 10 000 festivalpass og dagsbilletter, solgt hver av dagene. Ifølge Nordtømme er det likevel for tidlig å si noe om resultatet.

Artisten Kygo holdt sin første konsert i Trondheim fredag kveld, under Festningen. Foto: Håvard Jensen

- Det gjenstår en del etterarbeid før vi vil ha konkrete tall, sier hun.

Har fått masse skryt

Hun forteller om to intense uker med forberedelser fram til festivalen, men sier tilbakemeldingene fra folk bare har vært positive. Arrangørene har fått skryt for at folk slapp store køer og alle de ulike sonene med markedsplass, matservering og publikumsområdet foran de to scenene, har fungert godt.

- Vi gjorde noen endringer etter erfaringene fredag og satte inn noen flere vakter. Selskapet som har stått for vakthold har gjort en formidabel innsats. Skjenkekontrollen var også innom i helgen. De hadde ingenting å utsette på oss, sier hun.

- Vi heiser ballongene opp som flagg når noen prøver å finne oss, forteller Marthe Åsen (32), Marion Johansen (32) og Marianne Bentzen (30), som alle koste seg på Festningen. Foto: Håvard Jensen

Nordtømme vil ikke peke på noe spesielt som ikke har fungert som det skulle.

- Ikke som jeg kan komme på nå. Det får vi ta under evalueringsmøtet vi skal ha i ettertid.