Ny Game of Thrones-bok: Langtekkelig, temperaturløs og småkjedelig fantasy

Den nye boka «Ild og blod» i Game of Thrones-serien beskrives som slapp fantasy av vår anmelder.

Denne illustrasjonen fra den nye Game of Thrones-boka, «Ild og blod», viser Slaget ved sjøene, Battle by The Lakes.  Foto: Illustrasjon: Doug Wheatley

George R.R. Martin er en av de mest markante personlighetene innenfor populærkulturen de siste årene. Han er den som siden Tolkien har gjort mest for å løfte fantasysjangeren ut av sfæren for de spesielt innvidde, og så vel bok- som fjernsynsserien «Game of Thrones» har fenget millioner av mennesker. Verden over. Hvilket er til å forstå, da han her til fulle har lyktes med å skape et fantasyunivers med markante personligheter,et høyt spenningsnivå og maktkamper som ikke står noe tilbake fra virkelighetens verden.