Ny utstilling

Dette er kjolene som sier wow

Med utstillingen «WOW! – ballkjoler og festantrekk» viser Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum frem høydepunktene i sin motesamling, i tillegg til en rekke kjendisantrekk.

F.v: Rød kjole fra TSH-studio båret av Jenny Skavlan, galla- og brudekjole fra TSH-studio båret av Sigrid Bonde Tusvik, selskapskjole fra NRK-design båret av Jenny Skavlan, ball-og gallekjole designet av Angela Berndtson båret av Sigrid Bonde Tusvik under «Gullruten» 2018. Coctailkjole dekorert av blant andre Jenny Skavlan. 

Prinsesse Dianas gallakjole. En tilsvarende kreasjon som kronprinsesse Mette-Marit benyttet i London under 70-års dagen til Prins Charles. Eller kjolen Märtha Louise hadde i forbindelse med et hertugbryllup. For ikke å glemme festantrekket Mona Grudt hadde på seg da hun ble Miss Universe i 1990. De er alle blant de over 100 ballkjolene som nå stilles ut ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim, NKIM.