Til sommeren blir det urtrøndersk Shakespeare midt i Trondheim sentrum

400 år gammelt teater i trøndersk tolkning skal samle tusener på Bakklandet i sommer.

Høyt oppe: De skaper særegent teater i en rufsete bakgård midt i Trondheim sentrum. Her er Rabarbrateatret representert ved produsent Ane Wennevold (til venstre), dramatiker og gjendikter Hans Magnus Ystgaard, regissør Øyvind Brandtzæg og kostymedesigner Jenny Hilmo Teig. I fjor spilte de «Trønderfår - sammen i flokk» på samme scene, i år er de tilbake med Shakespeare. 

Rabarbrateaterets trønderske Shakespeare-tolkninger har trukket flere tusen mennesker til en liten bakgård på Bakklandet siden 2012. I august blir det premiere på en helt ny oversettelse av en komedie som skal ha blitt fremført første gang i 1602. «Helligtrekongersaften« («Twelfth Night, or What You Will») blir «Trettandagskvelden» i trøndersk tapning.