Mener Rita-bildene hører hjemme i Trondheim

- Det hadde vært så riktig om disse Bleken-bildene fikk sin plass i Trondheim kunstmuseum, det er virkelig der de hører hjemme. Bildene kommenterer problemstillinger knyttet til nettopp Trondheim by, sier Mona Pahle Bjerke, kunstkritiker i NRK.

To malerier og et collage: Dette er Håkon Blekens bilder av Trondheims ordfører Rita Ottervik. Mona Pahle Bjerke, kunstkritiker i NRK, mener Trondheim kunstmuseum bør sikre seg bildene. 

Håkon Bleken har laget tre store malerier, eller karikaturer, av trondheimsordfører Rita Ottervik, som nå stilles ut ved Galleri Brandstrup i Oslo. Pahle Bjerke medgir at maleriene nok kan sees som et personangrep, men at de også er stor kunst. I bildene blir Ottervik fremstilt med stor rød munn, men uten ører og uten øyne.