Steinkjer bygger kultursenter til 469 mill. nesten uten politisk motstand

Bare to stemte imot da Steinkjers politikerne sa ja til nytt kultursenter, med blant annet fire kinosaler, Weidemanngalleri, teater- og konsertsal med plass til 591 personer og bibliotek i to etasjer. Prislapp 469 millioner kroner.

Det nye kulturkvartalet "Prosjekt Jakob" på torget sett fra brua. Til høyre blir det Weidemanngalleri, teater- og konsertsal og kinosenter med fire saler. Til venstre blir samfunnshuset totalrenovert. Illustrasjon: Praksis arkitekter/Pir II arkitekter. 

I 1952 valfartet folk til Steinkjer for å se på landets første samfunnshus med blant annet landets andre svømmehall utenfor Oslo, moderne kino og stort bibliotek. Nå håper man det skal bli like stor interesse rundt det nye Werdemannkvartalet.