- Den sterkeste utstillingsåpningen jeg har opplevd

60-årsjubilanten Håkon Gullvåg kom nylig tilbake fra flyktningleiren Shatila i Libanons hovedstad Beirut, der den første utstillingen i jubileumsåret ble åpnet.

- Det optimale med tanke på hele mitt virke gjennom 40–50 år hadde vært å sitte inne i Shatila på selve 60-årsdagen. Det hadde vært det sterkeste symbolet. 

- Det viktige for meg var å starte jubileumsåret med en utstilling inne i selve flyktningleiren Shatila. Ikke starte i Warshawa eller Roma. Kultur kan bidra til en form for normalitet, og ved å møte folk med en utstilling, kan jeg gjøre Shatila til et naturlig sted å operere som kunstner, sier Gullvåg, som onsdag 20. februar fylte 60 år. Shatila er stedet for en av Midtøstens verste massakrer i nyere tid, og er i dag et slumområde med palestinske og syriske flyktninger.