Parkert klassiker

Sound of Music på Kimen forsøker full sceneversjon. Forestillingen er underholdende, og hver enkelt aktør på scenen gjør sitt ytterste, men utdatert regi og koreografi trekker ned. Om de hadde gjort en konsertversjon kunne dette blitt en sekser da både amatører og profesjonelle klinger så tårene triller. 

Full scene: «Sound of Music» spilles åtte ganger i Kimen kulturhus fra 6. mars. Handlingen finner sted i Salzburg i Østerrike, like før andre verdenskrig bryter ut.  Foto: Erling Skjervold

Å høre duettene mellom Sunniva Unsgård i rollen som Maria og Nina Sætherhaug som abbedissen er verdt hele billetten. Det som derimot gjør opplevelsen unik, og som får hele salen til å rope bravo, er utøverne fra Stjørdal Kulturskole. Ingerid Vikan Trettenes i rollen som lille Gretl har en tilstedeværelse og ro, og en modig seighet som slår ut resten av ensemblet. I denne oppsetningen er det barna som er de profesjonelle og bærer showet mens de voksne til tider overspiller på stivt bokmål.