Dro på studietur til Nobelprisforfatterens hjemsted i USA:

- Det fineste var å kjenne på stemningen i huset

Skuespillerne Vetle Bergan og Jon Lockert Rohde har vært på studietur til hjemstedet og feriehuset til forfatteren av stykket «Lang dags ferd mot natt». Lørdag har forestillingen premiere ved Trøndelag Teater.

Skuespillerne Jon Lockert Rohde og Vetle Bergan på terassen i huset som var forfatteren Eugine O'Neills barndomshjem.   Foto: Privat

Det startet med at Rohde hadde bestilt seg tur til New York og sjekket ut muligheter for severdigheter i nærområdet. Da kom han over barndomshjemmet til forfatteren Eugine O'Neil i byen New London som ligger et par timers kjøring nordover mot Connecticut. Bergan slang seg med. Og dermed ble det en slags studietur for de to som spiller hovedrollene i «Lang dags ferd mot natt» som er regnet for å være den amerikanske dramatikerens mest kjente verk.