Han som trodde han forhindret andre verdenskrig

Fascinerende roman om München-avtalen som gir forsiktig oppreisning til Storbritannias forsiktige statsminister Neville Chamberlain.

Det historiske bildet viser Storbritannias statsminister Neville Chamberlain (t.v.) som håndhilser på Adolf Hitler (lengst til høyre) i München 30. september 1938, samme dag som Storbritannia, Frankrike og Tyskland ble enige om den såkalte München-avtalen, som forseglet Tsjekkoslovakias skjebne. Handlingen i Robert Harris' roman «München» er lagt opp rundt hendelsene denne dagen.  Foto: NTB/SCANPIX (AP Photo)

Vi må ikke glemme at alt det som nå er fortid, en gang har vært fremtid er et utsagn historikeren F. W. Waitland blir sitert på i starten av denne boka, og som kan være en svært nyttig utgangspunkt for lesningen av denne fascinerende spionromanen.