Mener hotelldirektøren på Britannia har dobbelrolle i ny utstilling

Kunstkritiker Gustav Svihus Borgersen mener hotelldirektør Mikael Forselius, som er i styret til Museene i Sør-Trøndelag, blander roller.

Britannia Hotel og Trondheim kunstmuseum inngår samarbeid. Hotelldirektør Mikael Forselius (t.v.) og direktør ved Trondheim kunstmuseum, Johan Börjesson, tror det kan bidra til å øke kunstinteressen.   Foto: Kim Nygaard

Britannia Hotel og Trondheim kunstmuseum har nylig inngått en avtale der museet låner ut verker fra samlingen av grafikk fra Hermann og Ulla Heblers grafikkgave. Kunsten skal henge i korridorene på hotellet. Dette har ført til at flere setter spørsmål både til håndteringen av verkene, og ikke minst hotelldirektør Mikael Forselius' rolle. Mikael Forselius sitter nemlig også i styret til Museene i Sør-Trøndelag, som Trondheim kunstmuseum er en del av.