Flott musikk og grei selvpisking

Elton John-filmen er mer glorete og mindre glattpolert enn Queen-filmen. Som filmatisk rockmusikal er den likevel ikke helt god.

Med mora og manageren: Taron Egerton som Elton John, Richard Madden som manager og ex-kjæresten John Reid og Bryce Dallas Howard som artistens mor Sheila i «Rocketman» som får kinopremiere onsdag.  Foto: Photo Credit: David Appleby

På noen måter er spillefilmen om Elton John mye mindre av en glansbildeversjon av hans ville liv som rockstjerne på 70-tallet enn fjorårets store kinosuksess i samme sjanger, Queen-filmen «Bohemian Rhapsody». Her starter filmen like godt med Elton i gruppeterapi, hvor han bekjenner at han er avhengig av alkohol, narkotika og sex. Filmen prøver heller ikke å glatte over hans seksuelle identitet, men lar filmens eneste lange scene med sex mellom menn utspilles til lyden av «Take Me To The Pilot».