Solid om Astrid Lindgrens ungdomssynd

Kontroversiell, men severdig om da Astrid Lindgren som tenåring ble gravid med 30 år eldre redaktør.

Unge Lindgren: Alba August som Astrid Lindgren da hun som 16-åring ble grevid med en 30 år eldre menn i «Unge Astrid».  Foto: Nordisk filmdistribusjon

I Sverige har det vært bråk om «Unge Astrid», etter at Astrid Lindgrens datter har gått sterkt ut mot filmen om et lite kjent kapittel i forfatterens liv, selv for hennes barn. Selv om det kan diskuteres om den danske regissøren Pernille Fischer Christensen burde laget film av historien, har filmen blitt et velspilt, solid historisk drama, nominert til Guldbagge for beste film, hovedrolle og de to norske birollene ved Henrik Rafaelsen som redaktøren som gjorde 16-årige Lindgren gravid og Maria Bonnevie som forfatterens mor.