Født til forbryterbanen

Hardtslående svensk realisme om 17-åring presset til å ta over farens dophandel når familieforsørgeren må inn til soning.

Familie i trøbbel: Når faren må inn til soning må eldstesønnen ta over «butikken» i den prisbelønte svenske filmen «Goliat». Joakim Sällquist spiller faren, mens Sebastian Ljungblad er sønnen i en av sommerens beste filmer på kino.  Foto: Mer Filmdistribusjon

Røff realisme i spillefilm fra undersiden av samfunnet er et område hvor svenskene fortsatt ligger langt foran norsk film. Med sin andre spillefilm bekrefter regissør og manusforfatter Peter Grönlund sin spesielle begavelse på akkurat dette feltet. Hans imponerende debutfilm «Tjuvheder» het «Flukten» på norsk kino i 2016. I «Goliat» fortsetter han skildringen av mennesker og miljø vi som regel møter i dokumentar heller enn fiksjon her til lands.