Blottet for originalens sjarm og sjel

«Løvenes Konge» anno 2019 er pen å se på. Det er egentlig alt.

LYSENE ER PÅ: ... men ingen er hjemme. Dyrene i filmen er totalt blottet for sjel og uttrykk som gjør at en knytter seg til dem.  Foto: null Disney Enterprises, Inc.

Det er vanskelig å holde tårene tilbake når «Circle of Life» fyller hele kinosalen. Åpningssekvensen er bilde-for-bilde akkurat slik vi husker klassikeren fra 25 år tilbake. Jeg, som var to år da filmen hadde premiere i Norge, har vokst opp med alle de kjente karakterene. «Timon» og «Pumbaa» var ikke bare Simbas bestevenner, de var mine også. Disney har de siste årene tjent gode penger på min generasjon, og de litt eldre. Med nyinnspillinger av både «Jungelboken» og «Star Wars». Resultatene har vært varierende, og det gjenspeiles også her. «Løvenes Konge» anno 2019 er pen å se på, men er blottet for originalens sjarm og sjel.