Isdronning i alderstrøbbel på tv

Brukbar, uromantisk komedie om kjønn, alder og mangfold i medie- og underholdningsbransjen. Løftet av Emma Thompson, Mindy Kaling og vittig dialog.

Talkshowdronning: Emma Thompson som britisk talkshowdronnin på amerikansk tv i «Late Night», hvor hun tyr til YouTube-stjerne, spilt av Annaleigh Ashford for å modernisere showet i komedien «Late Night».  Foto: Emily Aragones

Omtrent alle kvinnelige skuespillere over 50 som ikke er Meryl Streep, sliter med å få gode og store roller, særlig på film, men også på tv. «Late Night» berører såvidt den tematikken, blant annet i en stand up-monolog, hvor den 56-årige, aldrende komikeren og tv-stjernen til Emma Thompson sukker over at mens hennes jevnaldrende kollega Tom Cruise får hovedroller i actionfilmer som «The Mummy», kan hun i høyden håpe på å få spille mumien, men at Hollywood helst vil ha Anne Hathaway bak balsameringen i den rollen også.