Elegi over kule menn og Sharon Tate

Det er gode grunner til motforestillinger mot Quentin Tarantinos film om Hollywood anno 1969, men den er av hans mest interessante filmer på godt og vondt.

Maskulin duo: Leonardo DiCaprio som dalende b-filmstjerne og Brad Pitt som hans stuntmann i Quentin Tarantinos «Once Upon a Time...in Hollywood», for førstnevne er nabo av Sharon Tate den fatale kvelden i 1969 hvor Manson-gjengen inntok nabolaget.   Foto: Sony Pictures

Den tiende spillefilmen til Quentin Tarantino(hvis vi regner «Kill Bill» 1 og 2 som to) ser ut til å kunne bli hans største publikumssuksess, samtidig som det alt er en av hans mest omdiskuterte filmer i hjemlandet. Omdiskutert fordi filmprosjektet som lenge ble presentert som Tarantinos store film om Charles Manson-drapene er erketypisk Tarantino hvor han gjør noen av grepene han bruker i «Ingourious Basterds»(2009), i drøy kobling mellom historiske hendelser og tarantinos filmatiske univers.