- Det blir stusseligere på Brattøra uten RAKE

Åtte år etter at kunstnerparet Charlotte Rostad og Trygve Ohren etablerte RAKE visningsrom flytter de nærmere Oslo, og RAKE legges ned.

Trondheim: RAKE visningsrom for kunst på Brattørkaia viser nå en installasjon av New York-baserte Jakob Kudsk Steensen som reiser verden rundt med sine kunstinstallasjoner. Jakob Kudske Steensen Charlotte Rostad, Trygve Ohren. Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen  Foto: Mariann Dybdahl

Utstilling på Dropsfabrikken: Charlotte Rostad stiller ut 18 tegninger ved Dropsfabrikken, mens Trygve Ohren har stått for montering og tilrettelegging. Sammen har de drevet RAKE visningsrom som nå legges ned. 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

Utstilling på Dropsfabrikken: Charlotte Rostad stiller ut 18 tegninger ved Dropsfabrikken, mens Trygve Ohren har stått for montering og tilrettelegging. Sammen har de drevet RAKE visningsrom som nå legges ned.  Foto: Vegard Eggen

- Charlotte og Trygve har gjort utrolig mye for samtidskunsten i Trondheim og er et bevis på at gode kunstopplevelser ikke nødvendigvis krever store museumsbygg. Det kan like gjerne skje i små rom, og derfor blir det stusseligere på Brattøra uten RAKE, sier Anniken Storhaug, kunstnerisk leder ved Dropsfabrikken. Hun sikter til RAKE visningsrom, det 50 kvadratmeter store bygget som de siste årene har stått ved gangveien på Brattøra. Mellom 60 og 70 utstillinger av både lokale og internasjonale kunstnere har blitt vist i det lille «rommet» som nå skal legges ned. Men før de stenger dørene og demonterer RAKE, åpner Rostad en egen utstilling ved Dropsfabrikken.