Svenske Mats Gustafsson har laget musikk om Petter Northug:

- Jeg blir provosert av folk som er store i kjeften, men ikke leverer

Resultatet kan du høre under komponist og musiker Mats Gustafssons (54) musikalske utstillingsmaraton i Trondheim denne helga.

- For en vanlig svenske er det ekstremt provoserende at Petter var så god, dels fordi han er nordmann og dels fordi han er så stor i kjeften, sier komponist og musiker Mats Gustafsson.  Foto: Helene Mariussen

Svensken har vært en av de mest toneangivende musikerne innen eksperimentelle jazz og improvisasjonsmusikk gjennom mange år. Når får trondheimspublikummet møte komponisten, musikeren og kunstneren i fri utfoldelse i utstillingen «Pieces of Peace & Fire!» i Kunsthall Trondheim i Søndre gate. Fredag fremfører han «Petter – To Petter Northug» (2015) sammen med et knippe svenske og trønderske musikere.