Se Norges blomsterdal

Tilløp til humor drar opp i tonedøv og glatt Askeladden-oppfølger som går seg bort blant fjord og fjell.

Ut på tur: Vebjørn Enger og Eili Harboe er tilbake som Askeladden og prinsesse Kristin i «Askeladden - I Soria Moria slott». Oppfølgeren har mange av svakhetene til den første filmen, skriver vår anmelder.   Foto: Maipo Film AS/Nordisk Film Distribusjon

Hvor hen du går i li og fjell, en vinterdag en sommerkveld ved fjord og fossevell. Fra eng og mo med furutrær, fra havets bryn med fiskevær og til de hvite skjær. Omtrent slik folder den andre Askeladden-filmen seg ut, med nasjonalromatisk sus. Selv om deler av filmen er spilt inn i Tsjekkia, har den scener som gjør at man formelig kan høre «Norge i rødt, hvitt og blått» ved å se på bildene, historien og måten filmen er fortalt på.