Amerikanske rocklegender åpner europaturneen i Trondheim onsdag og innvier samtidig nytt konsertlokale

Ifølge musikkmagasinet Rolling Stone ga de ut 2000-tallets tredje beste album. Wilco åpner europaturneen i Trondheim onsdag.

Rutinert gjeng: Wilco starter europaturneen i Trondheim på Tapperiet 4. september. Fra venstre: Nels Cline (gitar), Glenn Kotche (trommer), Jeff Tweedy (gitar/sang), Mikael Jorgensen (tangenter), Pat Sansone (gitar/tangenter) og John Stirratt (bass).  Foto: Annabel Mehran

I oktober kommer bandets ellevte studioalbum, «Ode to Joy». Denne sommeren har bandet vært tilbake på scenen igjen, etter en to og et halvt år lang konsertpause. I mellomtiden har frontmann Jeff Tweedy spilt inn to soloalbum, turnert verden over som soloartist og dessuten skrevet biografien «Let’s Go (So We Can Get Back)».