Finstemt og godt om tragedie på skolen

Særdeles velspilt, befriende sorgmuntert om barn og voksne i hver sin verden, rundt et tragisk sammenstøt på skolen.

Hjemmebesøk: Jan Gunnar Røise som lærer på hjemmebesøk til eleven(Ella Øverbye) og foreldrene spilt av Andrea Bræin Hovig og Hans Olav Brenner i «Barn» som hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Venezia tirsdag. Årets klart beste norske film, ifølge vår anmelder.  Foto: Motlys, Arthaus

Dag Johan Haugeruds forrige helaftens spillefilm, «Som du ser meg»(2012) står fortsatt som en av tiårets beste norske filmer. Hans nye film «Barn», som hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Venezia tirsdag kveld, kommer på norsk kino fredag 13.september. «Barn» er uten tvil årets beste norske film så langt. Det blir interessant å se hvordan en så norsk film gjør det internasjonalt.