Ujevn filmversjon med kongelig glans

«Downton Abbey»-filmen leverer flere godbiter for venner av tv-serien, men pakker for mye inn i en rojal konfekteske av en film.

Staselig besøk: Tre av de sentrale kvinnene i Downton Abbey er hektisk opptatt med kongelig besøk i filmversjonen av den populære tv-serien. Laura Carmichael(f.v), Elizabeth McGovern og Michelle Dockery får vist fram godset til kongen og dronningen.  Foto: Focus Features

Det blir vanligere med filmversjoner av tv-serier. Tidligere i år kom «Deadwood» som tv-film på HBO som en ganske god epilog til serien. Den store «Downton Abbey»-filmen prøver å trekke den populære britiske seriens mange fans til kino og vil nok lykkes med det. Sånn sett minner den litt om filmversjonen av «Sex og Singelliv»(2008) på godt og ujevnt, samtidig som det er mulig å se en viss inspirasjon fra tv-serien «The Crown» i den kongelige tilnærmingen, uten at filmen er like skarp eller god som den.