- Jeg tenkte først, herregud, hva er det jeg har sagt ja til?

Skuespillerne Ingrid Unnur Giæver og Kingsford Siayor hadde gjerne spilt «Kristin Lavransdatter» i åtte timer. Men nyutgaven på Trøndelag Teater, med premiere lørdag, blir iallefall på nesten fem.

Oppsetningen ved Trøndelag Teater er basert på hele den første boken, «Kransen» (1922). Et massivt materiale. Mye tekst. Skuespillerne Ingrid Unnur Giæver og Kingsford Siayor, beskriver det som heftig.   Foto: Jorgen Myhr Stokke

Trøndelag Teater byr på en 2019-utgave av Sigrid Undsets «Kristin Lavransdatter», men teksten er nøyaktig slik Undset skrev den for nærmere 100 år siden. Den er til og med nesten like lang, det vil si det er første bind av trilogien som nå er dramatisert. Kristins liv i Gudbrandsdalen, den voldsomme kjærligheten til Erlend, det turbulente familieforholdet, og en sterk tro. Alt er der, men det foregår inne i en slags hytte. Og skuespillerne har på seg treningstøy.