Som om tid og budsjett rant bort midt under leseprøvene

De skal ha for et kreativt forsøk, men denne oppsetningen er en bekreftelse på at det er vanskelig å skape godt teater av romanverket «Kristin Lavransdatter».

Det er kjærlighet: Ingrid Unnur Giæver og Kingsford Siayor fremstiller det klassiske kjæresteparet Kristin Lavransdatter og Erlend.  Foto: Erika Hebbert

Det er lite som minner om høymiddelalder og patos i Trøndelag teaters hovedscene. Den er pakket som en tett boks av nyslipt, umalt trevirke. Inn kommer ti mennesker i hverdagslig fritidsantrekk, mange joggebokser. De står en malingsboks på scenen. Noen dypper en pensel oppi, og skriver 1306 på en vegg. Et årstall. Vi skal inn i en tidsmaskin. Men må tydeligvis skape de fleste bildene selv, eller kanskje tenke at det som formidles er tidløst, uavhengig av skiftende kjønnsroller og moralske normer.