Spionen som kom inn fra varmen

Ingrid Bolsø Berdal danser i krigens gråsoner som femme fatale mellom nazister og motstandsfolk, men historien er bedre enn filmen.

Dobbeltagenten: Ingrid Bolsø Berdal som den norske skuespilleren og dobbeltagenten under krigen, Sonja Wigert, som både jobbet for tyskerne og svensk etteretning, ifølge filmen «Spionen».  Foto: 4 1/2 og Nordisk Film

Endelig en norsk krigsfilm med kvinnelig helt og hovedperson og vilje til å utforske gråsonene i den norske krigshistorien. Begge deler har vært mangelvare i norske filmer fra krigen. Historien om Sonja Wigert, basert på Iselin Theiens biografi fra 2010, «Sonja Wigert. Et dobbeltliv», er mer enn god nok for film. Ingrid Bolsø Berdal kler dessuten rollen som Norges Greta Garbo i film og teater rundt 1940. Dessverre er likevel ikke «Spionen» særlig god.