Edel Dahl (75) har drevet skjønnhetssalong i Trondheim i 50 år:

Hun er ikke i tvil om hva som holder oss unge og pene

- Her forleden hadde jeg en kunde som sa hun synes skuespillerinnen Jane Fonda er så pen. Da måtte jeg bare si: Jeg kan ikke være enig med deg. Dama er jo 82 år. Hallo! Det er jo forferdelig hvordan hun ser ut, glatt som en porselensdukke.

- Vi har godt av å strekke oss litt, sier Edel Dahl (75), som daglig gjør ballett-trinn i form av barreøvelser. Hun har drevet skjønnhetssalong i Trondheim i 50 år og mener vi må bruke kroppen langt mer, og trene variert.  Foto: Mariann Dybdahl

Edel Dahl (75) er i full gang med intervjuet, nesten før jeg er innenfor døra. Og mens jeg setter meg i sofaen, blir hun stående, med en kroppsholdning som en ballettdanser. Men det er ingen ballerina jeg skal snakke med. Derimot en 75-åring som har drevet skjønnhetssalongen Clinique Cicerone i 50 av dem. Tusenvis av trondheimsdamer, og menn, har vært innom for hud- og fotpleie her. Og mange har nok fått seg en mild skrape av «skjønnhetsdama» for manglende stell av hud og føtter.