Baksiden av medaljen i det nye arbeidslivet

Ken Loach langer ut mot det nye arbeidslivet i sterkt ladet sosialt drama om en kjernefamilie med pakkeleverandør og sykepleier.

Hardt arbeidende mann: Kris Hitchen spiller tidligere bygningsarbeider som invisterer i varebil for å levere pakker på døra i Ken Loachs «Sorry We Missed You» om den såkalte gig-økonomien.  Foto: Norsk Filmdistribusjon

Filmer om arbeidslivet sett fra nedersiden av samfunnet, er det ikke mye av på kino. Ken Loach regnes med god grunn som selve mesteren i britisk sosialrealisme. Han fylte 83 i sommer, men holder seg imponerende godt som filmskaper. Han fikk Gullpalmen i Cannes for sin forrige film, sterke «Jeg, Daniel Blake» fra 2016. «Sorry We Missed You» ikke er helt på samme nivå, men en logisk videreføring, preget av sterk vilje og evne til å problematisere nye trekk ved samfunnet gjennom film.