Stolen du velger avslører personligheten din

Lørdag åpner utstillingen «Magasin», som viser hele stolsamlingen til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim. Ukjente, rare og morsomme stoler er hentet frem fra hyller og loft. 

Reclineren, den såkalte tv-stolen, har jo fått et dårlig rykte, men det er mulig å finne modeller som passer til hver sin personlighet. En stol er ikke bare en stol. Formgivere kan løse et praktisk problem så ulikt, sier Åshild Adsen, foran "BEL air" designet av Peter Shire i 1982.  Foto: Annemona Grann

Stoler laget av danske designere som Arne Jacobsen og Hans J. Wegner. Sveitsiske Le Corbusier. Amerikanske Ray og Charles Eames. Eller norske Hans Bratterud. Du finner stoler fra hele verden i Kunstindustrimuseets samling. Egget, Syveren og andre kjendisstoler er å se. Som Wegners «Den runde stol», stolen John F. Kennedy og Richard Nixon satt i under verdens første TV-overførte valgdebatt i 1960.