Sterk 22. juli-serie med smerte og kritikk

Den store norske tv-serien om terrorangrepene 22. juli 2011 har blitt vond, problematisk og god. Politiet får sterk kritikk i en dramaserie som bør skape debatt.

Sterk serie: Øyvind Brandtzæg gjør sin største filmrolle som politimann i Hønefoss i NRKs store tv-drama «22.juli» som har premiere på søndag. Serien bør skape debatt, skriver vår anmelder.   Foto: NRK

Det så ut til at 2018 skulle bli det store året for drama om 22. juli på film og tv, med norsk spillefilm, internasjonal Netflix-film og svensk dokumentar. Søndag er det premiere på NRKs store dramaserie «22. juli», med de dyktige og rutinerte filmskaperne Sara Johnsen og Pål Sletaune som ansvarlige for manus og regi. Den er så vond, så godt laget at den vil føre til ny debatt om det nasjonale traumet som terrorhandlingene i 2011 fortsatt er.