Middels, men underholdende om varsling

Norsk tv-serie fra finansverden om varsling og trakassering er en aktuell og god idé. Tross dyktige skuespillere er «Heksejakt» skuffende middels, men ganske underholdende.

Økonomisjef i trøbbel: Ingrid Bolsø Berdal spiller hovedrollen som økonomisjef i et advokatfirma som havner i kryssild mellom varsling og beskyldninger om trakassering i tv-serien «Heksejakt» som har premiere på TV2 torsdag.  Foto: Julianne Leikanger/TV 2

Lista for norske tv-serier i 2020 ble lagt høyt med «22. juli» på NRK sist helg. TV2s «Heksejakt» er en helt annen type serie: En underholdende thriller, selv om den har en slags aktuell samfunnskritisk bunn. Noe av det mest interessante med serien på åtte episoder, er hvordan den bruker varsling og anklager om trakassering som motor for en spenningsserie om makt, korrupsjon og løgn i toppsjiktet av det norske samfunnet.