Storebror ser oss stadig mer effektivt

Heftig, interessant og diskutabel dokumentar om hvordan teknologi kan redde og/eller ødelegge oss.

Skremmende aktuell: Dokumentarfilmen «iHuman» som har premiere på Kosmorama onsdag viser farene og mulighetene med kunstig intelligens, fra kamp mot sykdom til manipulasjon gjennom sosiale medier.  Foto: UpNorthFilm

I helga fikk «iHuman» prisen for beste norske film under den internasjonale dokumentarfilmfestivalen «Human» i Oslo. Den kommer på kino senere i måneden, og er en pryd for dokumentarprogrammet på Kosmorama. Tonje Hessen Schei fra Trondheim fikk mye oppmerksomhet og en rekke priser i inn- og utland for sin forrige film, «Drone» (2014). Der tok hun for seg amerikansk bruk av droner i «Krigen mot terror», samt forbindelsen mellom droner og dataspill.