Trønderske musikkfestivaler krever forutsigbarhet: - Troen på en normal festivalsommer har forsvunnet for lenge siden

Regjeringen bestemmer denne uken om forbudet mot store forsamlinger fortsetter. Utfallet blir avgjørende for festivalsommeren.

Trønderske festivaler etterlyser forutsigbarhet fra myndighetene foran en usikker festivalsommer. Fra venstre festivalsjef Svein Bjørge i Steinkjerfestivalen, festivalsjef Bård Flikke i Pstereo, og direktør Petter Myhr i Olavsfestdagene.   Foto: Adresseavisen

- Aller helst skulle jeg ønske at myndighetene nå sier at det bare er å kjøre på med festival i august. Men det kan de jo ikke gjøre, og jeg har full forståelse for det. Det nest beste er at de gir oss en forutsigbarhet ved å skjønne at et forbud må ha lenger varighet enn to til tre uker, sier festivalsjef for Pstereo, Bård Flikke.