Utleverer sin egen fæle far

Shia LaBeouf tar et brutalt oppgjør med sin egen far i sår, men god film om trøblete oppvekst som barnestjerne hos Disney.

Far og sønn: Noah Jupe som 12-årig tv-stjerne som har ansatt sin skakkjørte far spilt av Shia LaBeouf som altmuligmann i «Honey Boy» basert på LaBeoufs oppvekst.  Foto: Amazon original

På filmfestivalen i Berlin i 2014 skapte den amerikanske filmstjernen Shia LaBeouf to skandaler på samme dag. Han skulle presentere sin siste film, Lars von Triers «Nymphomaniac» og for en gangs skyld var det ikke dansken som skandaliserte. Først framsto amerikaneren rusa eller ustabil på pressekonferansen og svarte rørete på første spørsmål før han bare reiste seg og gikk. Så stilte han på rød løper med en papirpose på hodet, påskrevet «I Am Not Famous Anymore».