Fantastisk skrekk med rasisme

Utrolig blanding av frodig skrekkfilm og brutalt blikk på rasisme i 50-tallets USA i en av høstens store tv-serie-begivenheter.

Skrekkelig god: Courtney B. Vance , Jonathan Majors og Jurnee Smollett spiller hovedrollene i pilotepisoden som gir sterk start på HBO-serien «Lovecraft Country» som har premiere mandag.  Foto: HBO Nordic

At en historisk tv-serie med skrekkelement så til de grader tar pulsen på samtida som «Lovecraft Country», gjør sesongens første store nye serie på HBO Nordic til en begivenhet. En spennende, underholdende og særdeles velregissert serie som balanserer frekt mellom en historie fra 1950-tallet og fantastiske skrekkelement. Flere av de sentrale spørsmålene i kjølvannet av årets store rasismedebatt tematiseres så rått og godt at det er en fryd.