Utstilling med Mathis Nango:

Han laget sin egen vri på et populært motiv: En slapp penis

Kunstneren har laget verk med uttrykk fra samiske røtter, gresk klassisime og sunnmørsk natur. Men noe helt annet fikk latteren i gang.

- Jeg forstod ikke hva det var med en gang, sier en lattermild Hanne Harstad til kunstneren Mathis Nango.   Foto: Richard Sagen

Et 40-talls nye verk av den samiske kunstneren Mathis Nango er nå samlet til en jubileumsutstilling hos Galleri Hanne i Trondheim. Han har nylig rundet 70 år, og i 30 av dem har han samarbeidet med galleristen Hanne Harstad. Det startet da han bodde i Trondheim og underviste i form og farge ved Gerhard Schøning videregående, i tillegg til å være utøvende kunstner. Og siden har det blitt separatutstillinger her hvert tredje år, og årlige juleutstillinger.