- Kan dere ikke plante noe pent i stedet, eik for eksempel?

Trondheimskunstneren Per Kristian Nygård fikk flere rasende kommentarer fra forbipasserende da han monterte ett av kunstverkene sine til utstillingen i Vigelandsmuseet.

Trondheimskunstneren Per Kristian Nygård ble invitert til å stille ut skulpturer på Vigelandsmuseet for et par siden. Torsdag 24. september åpner utstillingen.  Foto: Unni Kvam

Folk syntes det var vulgært og ble skikkelig opprørt. Han visste knapt hva han skulle svare. For de 49 thujaplantene han jobbet med er ikke en del av gartnervirksomheten i Frognerparken, på vestkanten i Oslo. De utgjør den ene av totalt fire monumentale skulpturer han skal stille ut i Gustav Vigelands (1869–1943) atelier, bedre kjent som Vigelandsmuseet. Med verdensberømte skulpturer som Monolitten, Livshjulet og Sinnataggen like ved.