Berører leseren med stort følelsesregister

Bok to i trilogien om menneskene i den fiktive bygda Butangen i Gudbrandsdalen har enorm fortellerglede og en episk kraft som i sagalitteraturen.

Episk kraft; Lars Mytting berører leserne med et stort følelsesregister, skriver vår anmelder.  Foto: Julie Pike

Romanen bygger videre på «Søsterklokkene» som ble en anmelder- og publikumssuksess her hjemme og spesielt i England der den også lå lenge på bestselgerlistene. Historien om de sammenvokste søstrene Gunhild og Halfrid Hekne, som laget magi med veven, om de to kirkeklokkene støpt i sølv av mytisk makt, kjærlighetshistorien mellom Astrid Hekne og de to beilerne; presten Kai Schweigaard og den tyske ingeniøren Gerhard Schønauer, der sistnevnte ble far til hennes to barn, hadde en folkelig gjennomslagskraft som titusenvis av lesere falt pladask for.