Stram heltinne, slapt plot

Sidene snur seg selv, men dette er den til nå minst vellykkede boka i serien om Selma Falck.

Storkanon Anne Holt har skrevet sin svakeste krim på en stund, men sidene snur seg likevel selv.  Foto: Yina Chan

Anne Holts nyeste alter-ego og hovedperson, Selma Falck, har det med å havne å begivenhetenes sentrum. Denne gangen åpner handlingen med at hun sitter på en fortaus-cafe med gamle kjente når hun får et geværskudd i skulderen. Samme kule tar livet av sidekvinnen, en gammel håndballvenninne av Selma, nå Stortingsrepresentant. Er det et attentat rettet mot Arbeiderpartipolitikeren, eller var det Selma som skulle ryddes av veien? Ikke uventet setter superadvokaten i gang sin egen etterforskning, og finner koblinger mellom drapet på venninnen og en serie andre dødsfall; en profilert dommer; en journalist på sporet av en monumental offentlig skandale, og en kjernesunn minister.