- Det handler om å bli sett, hørt og forstått som menneske 

- Forestillingen vår gir et innblikk i hvem storebroren vår var, hva graffiti og hip hop er. Vi er stemmene innenfra, sier Jonathan Castro fra teaterstykket «Blokk til blokk». 

Oslo 20201022. Raperne Don Martin og brødrene Fela og Castro under en lukket visning av Riksteaterets forestilling «Blokk til blokk» i Oslo torsdag. I forestillingen forteller raperne Don Martin og brødrene Fela og Castro deres historier fra de vokser opp, gjennom grupper som Gatas parlament og frem til de i dag står på egne ben. Foto: Heiko Junge / NTB Onsdag kommer rapperne Don Martin, Fela og Castro til Stjørdal med teaterstykket "Blokk til blokk".  Foto: HEIKO JUNGE NTB/Scanpix

En storstilt boligbygging på seksti- og syttitallet skapte drabantbyer som Groruddalen. En av fem i Oslo bor nå i området - til sammen er groruddølene rundt 140 000 mennesker plassert i høye og lave blokker, i tillegg til småhus, rekkehus - og noen villaer.