Formidler USA på vei mot Trump

En amerikansk dannelsesroman med klare selvbiografiske innslag, som sliter med å ha gyldighet utenfor college-miljøet hvor mesteparten av handlingen utspiller seg.

Flinkt, men lukket: «Topeka-skolen» er som en hermetisk lukket versjon av John Irvings beste romaner, skriver vår anmelder om Ben Lerners nye roman. 

«Jeg forestilte meg at all tale som noensinne var ytret på institusjonen fortsatt lå i lufta, hvis jeg bare kunne peile meg inn på den, på samme måte som gamle radiosendinger har begynt å komme tilbake fra verdensrommet, der de har prellet av mot himmellegemer av is, slik en radioamatør klarte å ta inn Herbert Morrisons sending om Hindenburg-katastrofen i 1937, i 2014 … Jeg lukket øynene og lyttet, men det var for mye knitring, støy fra Big Bang, sprakende gnister …», og så videre i en beleven strøm, for det skal Ben Lerner – Pulitzer-nominert – ha, han skriver godt. Av og til medrivende godt.